WordPress-webdesign-Jcmwebdesign

5 redenen waarom je een website moet updaten en onderhouden

Als je website eenmaal online staat is het belangrijk om deze ook regelmatig te updaten en onderhouden. In dit artikel leg ik je uit waarom het regelmatig updaten van een website belangrijk is.

Elke WordPress webdesigner zal het hiermee eens zijn. Een website moet je onderhouden. Een website is opgebouwd uit verschillenden element. De 3 belangrijkste elementen zijn:

  • WordPress
  • Jouw website thema
  • Plugins

WordPress Updaten.

WordPress is het CMS systeem waarmee je en website maakt. Je kan er op inloggen en als het goed is heb je die inloggegevens gekregen van jouw webdesigner. Log eens een keer in en bekijk hoe het dashboard van WordPress er uit ziet. De standaard inlog url van jouw website is meestal https://www.jouwwebsiteurl/wp-admin. Het is aan te raden om deze inlog url te wijzigen naar een andere url. Dat kan bijvoorbeeld met de WordPres plug-in WPS Hide Login. Met deze plug-in kan je /wp-admin wijzigen in elk willekeurig woord. Hiermee verklein je de kans dat jouw website misbruikt wordt door bots en hackers. Want hierdoor is de inlog url bijna niet te vinden voor vreemden.

Eens in de zoveel tijd zal WordPress een update hebben. Hiermee verbeteren zij keer op keer het CMS systeem en maken WordPress nog veiliger dan dat het al is. Het is belangrijk om deze updates zo snel mogelijk door te voeren.

Jouw website thema updaten.

De lay-out van een website noemen we thema. In 9 van de 10 keren heeft jouw webdesigner de standaard thema aangepast naar jouw wensen en huisstijl. En als het goed is dan ben je daar zeer tevreden mee. Mocht dit niet het geval zijn dan kan je natuurlijk altijd een berichtje naar Jcmwebdesign sturen. Ik kan dan kijken wat de (on)mogelijkheden zijn zodat je tevreden kan zijn over jouw website.

De ontwikkelaar van het gebruikte thema zorgt er voor dat deze veilig en snel blijft. En omdat technieken en functionaliteiten van websites blijven veranderen zal jouw thema dat ook. Vandaar dat er met enige regelmaat een update voor jouw thema is. Zo blijft jouw website up-to-date en blijft deze veilig. Het is dus aan te bevelen om regelmatig in te loggen om te kijken of er een update van jouw website thema klaar staat.

WordPress Plug-ins updaten.

Een plug-in heb je bijvoorbeeld nodig om een contactformulier op je website te maken. Maar ook voor goede zoekmachine optimalisatie of een back-up maken van de website. De gemiddelde website bestaat uit 8 tot 10 plug-ins. En al deze plug-ins worden regelmatig ge-update. Want wanneer WordPress een update heeft moeten de ontwikkelaars van de plug-ins er voor zorgen dat hun plug-in goed blijft werken met WordPress.

Maar ook omdat ze de functionaliteit van een plug-in blijven verbeteren vindt er van tijd tot tijd een update plaats. En wanneer je dat niet bijhoudt ontstaat er gevaar dat de website niet meer goed of volledig functioneert.

Wil je meer weten over het updaten van jouw website? Stuur dan een berichtje.

Jcmwebdesign
Jcmwebdesign

Jcmwebdesign staat klaar om jou te helpen bij het vertalen van jouw ideeën naar een op maat gemaakte website. Elk bedrijf uniek is, en daarom nemen we de tijd om de visie en waarden van jouw onderneming te begrijpen, zodat we een website kunnen ontwerpen dat perfect past bij jouw merkidentiteit.

Jcmwebdesign heeft alles in huis om u volledig te kunnen ontzorgen. Van het aanvragen van een domeinnaam tot het ontwerpen van een webshop.

Artikelen: 17
een WordPress website laten maken

Weten of uw website beter kan presteren?

Maak gebruik van onze gratis en vrijblijvende website analyse.