×

 

Heeft u een vraag of heeft u hulp nodig met uw WordPress website? Ik kan u daarbij online ondersteunen.

 

Wat kost een WordPress website?

De kosten voor het opzetten van een WordPress website variëren sterk en is afhankelijk van verschillende factoren. Zoals bijvoorbeeld het type website dat je wilt hebben en de functies die je nodig hebt. Ook de complexiteit van het ontwerp en de webdesigner die je inhuurt. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste kosten die je kunt verwachten:

  • Domeinnaam
  • Hosting
  • Thema
  • Plugins
  • Ontwikkeling WordPress website

Domeinnaam.

Dit is het adres van jouw website op internet. Een domeinnaam kost meestal tussen de €10 en €20 per jaar, afhankelijk van de extensie (bijvoorbeeld .nl of .com).

Hosting.

Hosting is de ruimte op internet waar jouw website wordt opgeslagen. De kosten voor hosting variëren afhankelijk van de grootte van de website en de gekozen hostingprovider. Voor een kleine website betaal je vaak tussen de €5 en €10 per maand.

Thema.

Een thema is de visuele vormgeving van jouw website. Er zijn veel gratis thema's beschikbaar, maar als je een professioneel thema wilt met extra functionaliteiten, kan dit tussen de €30 en €100 kosten. Heeft u nog geen idee hoe de website er uit moet komen te zien? Kijk dan eens op de website van ThemeForest. Hier vind u een compleet overzicht van thema's.

Plugins.

Plugins zijn extra functionaliteiten die je aan jouw website kunt toevoegen. Er zijn veel gratis plugins beschikbaar, maar voor sommige betaal je een bedrag tussen de €10 en €100 per jaar.

Ontwikkeling WordPres website. 

Als je geen ervaring hebt met WordPress of als je een complexe website wilt, heb je misschien een WordPress webdesigner nodig om je te helpen. De kosten hiervoor variëren sterk, maar voor een eenvoudige website kun rekenen op een bedrag tussen de €500 en €1.500. Voor een nog complexere website kunnen de kosten al snel oplopen tot enkele duizenden euro's.

Kortom, de kosten voor een WordPress website variëren afhankelijk van jouw wensen en behoeften. Het is belangrijk om te investeren in een goede website, maar het is ook mogelijk om met een klein budget een eenvoudige website te maken.

Hebben wij u nieuwsgierig gemaakt?

Vul dan ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op!

TOP