WordPress onderhoud

WordPress onderhoud en support

Waarom heeft jouw WordPress website onderhoud nodig?

Uitleg waarom WordPress onderhoud nodig is

Met regelmaat worden door de ontwikkelaars van WordPress, WordPress themes en plugins verbeteringen en extra beveiligingen doorgevoerd.

Dit noemt men updates. Deze updates moeten doorgevoerd worden. Het doorvoeren van deze updates kan je zelf doen maar ook uitbesteden aan mij. Dan zorg ik er voor dat jouw website blijft functioneren en veilig blijft.

Dus een snelle, veilige en verbeterde werking van jouw website.

Uitleg waarom WordPress onderhoud belangrijk is

WordPress onderhoud is belangrijk. Om de veiligheid en snelheid van jouw WordPress website te waarborgen blijven de ontwikkelaars van WordPress en plugins hun product verbeteren.

Er verschijnen steeds nieuwe versies van WordPress dus het regelmatig doorvoeren van deze updates zijn van wezenlijk belang.

Ook jouw website theme wordt met regelmaat ge-update zodat deze altijd blijft functioneren met WordPress en de geïnstalleerde plugins. 

WordPress onderhoud en Support

Zonder WordPress onderhoud
Loop je het risico dat jouw website stuk gaat

WordPress onderhoud gaat niet alleen om het regelmatig updaten van WordPress. Ook updates van jouw WordPress theme en plug-ins zijn enorm belangrijk en noodzakelijk voor een goed werkende en veilige WordPress website. 

Updaten van WordPress

Uitleg over WordPress updaten

WordPress is werelds meest gebruikte CMS systeem. Het meerendeel van alle websites is gemaakt met WordPress en is de core van jouw website. Jouw website is opgebouwd uit WordPress, een theme en plugings. Dus deze drie maken samen jouw WordPress website en zijn allemaal afhankelijk van elkaar.

Wanneer de ontwikkelaar van WordPress een update van doorvoert zullen de ontwikkelaars van themes en plugins elkaar snel volgen. Zo zorgen zij samen voor een functionele, veilige en snelle betrouwbare WordPress website.

Updaten van jouw WordPress theme

Uitleg over WordPress theme updaten

WordPress onderhoud gaat niet alleen om het regelmatig updaten van WordPress.

Ook updates van jouw WordPress theme en plug-ins zijn enorm belangrijk en noodzakelijk voor een goed werkende en veilige WordPress website. 

Er zijn verschillende redenen waarom je met regelmaat jouw WordPress website en plug-ins dient bij te werken.

Updaten van plugins

Uitleg over plugin updaten

WordPress onderhoud hoort ook het updaten van de geïnstalleerde plugins op jouw website. Voor de ontwikkelaars van plugins het is belangrijk dat hun plugin blijft functioneren wanneer WordPress een update heeft doorgevoerd.

Waarom WordPress onderhoud zo belangrijk is.

WordPress onderhoud is ècht belangrijk. Hieronder lees je een nogmaals de belangrijkste redenen waarom je WordPress, jouw theme en de plug-ins moet blijven onderhouden:

  • Het voorkomt dat de website gehackt wordt

  • Up to date houden van de WordPress en Plug-ins

  • Het voorkomen van uitval van WordPress functies

  • Het verbeteren van de beveiliging van de website

  • Het herstellen van onzichtbare programmeerfouten

  • Het toevoegen van nieuwe functies

  • Het verbeteren van de snelheid van de website

  • Het behouden en/of verbeteren van jouw ranking in zoekmachines

Een back-up maken van jouw WordPress website.

Uitleg over backup maken WordPress website

Waarom zou je een back-up maken van jouw website? Het is erg belangrijk om voor het updaten van WordPress, theme of plugin altijd en backup te maken van jouw website. Want het updaten is niet altijd zonder risico. Maak dus daarom altijd een back-up van jouw website voordat je gaat updaten. Meestal gaat het updaten van WordPress, je theme en plugins goed. Maar wanneer een theme of plugin nog niet compatible is met de laatste versie van WordPress kan dit een probleem opleveren. De website kan hierdoor onleesbaar worden of zelfs stuk gaan.  

WordPress onderhoud zelf doen en waar je op moet letten.

Uitleg over zelf onderhouden WordPress website

Ben je van plan om WordPress onderhoud zelf te doen dan is het belangrijk om regelmatig te controleren of er updates beschikbaar zijn van WordPress, theme en plugins. En wanneer er updates beschikbaar zijn deze te installeren. De veiligste manier om dit te doen is in een testomgeving. Zorg er altijd voor dat je voor het updaten een backup hebt gemaakt van jouw website.

Zoals je ziet zijn er heel veel zaken waar je aan moet denken bij het updaten van WordPress, jouw thema en plug-ins.. Voordat je begint met het updaten van Wordpress, je thema of de plug-ins maak je altijd eerst een back-up van jouw WordPress website.

Want een veel voorkomend probleem is dat jouw thema of sommige WordPress plug-ins ineens niet samenwerken met elkaar. Daarmee bedoel ik dat de plug-ins onderling een conflict kunnen veroorzaken als er voor de ene plugin wel een update is en voor de andere niet. Bij zo'n conflict kan de website soms niet meer goed wordt weergegeven of stuk gaan. En zie het dan maar eens voor elkaar te krijgen dat je de website weer werkend krijgt zonder back-up. 

Om te zorgen dat jij dit probleem nooit zal hebben, heb ik de WordPress back-up optie in mij WordPress onderhoud pakketten opgenomen. Je dan een keuze maken uit een wekelijkse- of maandelijkse update sessie. Zo heb je altijd een back-up van een goed werkende WordPress website tot jouw beschikking.

WordPress onderhoudspakketten

Prijsoverzicht WordPress ondehoud

Heb je onvoldoende kennis van het updaten en onderhouden van een WordPress website en wil je niet het risico lopen dat je ongewild jouw website onherstelbaar beschadigt? Dan kan je dat bij mij uitbesteden. Laat het WordPress onderhoud aan Jcmwebdesign over.

Maak gebruik van één van de WordPress onderhoud pakketten. Ik heb met zorg deze drie WordPress onderhoudspakketten samengesteld. Namelijk de Light, Professional en de Premium versie. 

Wil je vrijblijvend meer informatie over WordPress onderhoud of Support?

Stuur mij dan een bericht en ik neem dezelfde dag nog contact met u op.

TOP