WordPress onderhoud. Wat is dat en waarom is dit noodzakelijk

WordPress onderhoud

WordPress onderhoud voor een veilige website

Waarom?

WordPress onderhoud is belangrijk om de veiligheid en snelheid van uw WordPress website te kunnen waarborgen.

Google scant jouw website met regelmaat om jouw website te beoordelen en te ranken in de zoekresultaten.

Maar soms houden hackers jouw WordPress website ook in de gaten zodat zoadat ze kunnen toeslaan als er een zwakte in jouw website zit die zij makkelijk kunnen hacken. En zeg niet dat overkomt mij niet. Want vele WordPress website eigenare gingen jou voor!

WordPress Plug-in onderhoud

WordPress onderhoud gaat niet alleen om het regelmatig updaten van WordPress. Ook updates van WordPress plug-ins zijn enorm belangrijk en noodzakelijk voor een goed werkende en veilige WordPress website. 

Er zijn verschillende redenen waarom je met regelmaat jouw WordPress website en plug-ins dient bij te werken.

Wordpress onderhoud plugin updaten

WordPress onderhoud is ontzettend belangrijk

Met regelmaat worden door de ontwikkelaars van WordPress plug-ins verbeteringen en extra beveiligingen doorgevoerd. Dit zorgt voor een snellere, veiligere en verbeterde werking van hun producten. Daarom is het belangrijk om regelmatig te controleren of er een update van deze plug-in beschikbaar is. WordPress onderhoud wordt wat dat betreft echt onderschat. 

WordPress onderhoud is echt belangrijk. Hieronder lees je een de belangrijkste redenen waarom je WordPress en de plug-ins moet blijven updaten.

  • Het voorkomt dat de website gehackt wordt

  • Up to date houden van de WordPress en Plug-ins

  • Het voorkomen van uitval van WordPress functies

  • Het verbeteren van de beveiliging van de website

  • Het herstellen van onzichtbare programmeerfouten

  • Het toevoegen van nieuwe functies

  • Het verbeteren van de snelheid van de website

  • Het behouden en/of verbeteren van jouw rankingpostitie.

Bij WordPress onderhoud hoort ook regelmatig een back-up maken van jouw website.

WordPress onderhoud backup maken

Waarom zou je een back-up maken van jouw website? Het updaten van WordPress en WordPress plug-ins is niet altijd zonder risico. Maak daarom altijd een back-up van de website voordat je gaat updaten. Meestal gaat het updaten van WordPress en WordPress plug-ins goed. Maar wanneer een plug-in nog niet compatible is met de laatste versie van WordPress kan dit een probleem opleveren. De website kan hierdoor onleesbaar worden of zelf helemaal verdwijnen en off-line gaan.  

WordPress onderhoud zelf doen en waar moet je op letten.

WordPress onderhoud kan je natuurlijk ook zelf doen. Maar er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden. Voordat je begint met het updaten van Wordpress, je thema of de plug-ins maak je altijd eerst een back-up van jouw WordPress website. Want een veel voorkomend probleem is dat jouw thema of sommige WordPress plug-ins ineens niet samenwerken met elkaar. Daar bedoel ik mee dat de plug-ins onderling een conflict kunnen veroorzaken als er voor de ene wel een update is en voor de andere niet. Bij zo'n conflict kan de website soms niet meer goed wordt weergegeven. En zie het dan maar eens voor elkaar te krijgen dat je de website weer werkend krijgt zonder back-up. 

Om te zorgen dat jij dit probleem nooit zal hebben, heb ik de WordPress back-up optie in mij WordPress onderhoud pakketten opgenomen. Je dan een keuze maken uit een wekelijkse- of maandelijkse update sessie. Zo heb je altijd een back-up van een goed werkende WordPress website tot jouw beschikking.

Zoals je ziet zijn er heel veel zaken waar je aan moet denken bij het updaten van WordPress, jouw thema en plug-ins.

Heb je daar onvoldoende kennis van en wil je het risico niet lopen dat jij jouw website onherstelbaar beschadigt? Laat dan je WordPress onderhoud aan Jcmwebdesign over. Maak dan gebruik van één van de WordPress onderhoud pakketten. Ik heb drie pakket met zorg samengesteld. Namelijk de Light, Professional en de Premium versie. 

Voor een aanpassing van jouw website reken ik het uurtarief. Onder een aanpassing wordt verstaan het wijzigen of toevoegen van een foto of tekst. Of misschien wel je wel een extra pagina aan de website toevoegen. Dat kan dus allemaal. 

TOP